Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Både pizzeriaägaren Nicolas Namroud och Maj-Britt Johansson var glada efter pizzerians pensionärslunch. Bild: Privat/Mostphotos

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Nicolas bjöd hundratals pensionärer på pizza

Pizzabagaren Nicolas Namroud gör succé på sociala medier efter beslutet att bjuda pensionärer på gratis pizza. Nu hoppas han att fler tar efter.
– Om jag, en enkel pizzabagare, kan göra pensionärer så glada, vad kan då de med makt göra? säger Nicolas Namroud.

Normalt håller Texas pizzeria i Svenljunga stängt på måndagar. Just denna vecka höll man dock extraöppet för att bjuda alla pensionärer i Svenljunga på gratis lunch, något BT var först med att skriva om. I ett inlägg på Facebook, som delats tusentals gånger, skrev pizzeriaägaren Nicolas Namroud att bakgrunden är att han tycker att dagens pensionärer som byggt upp Sverige inte får vad de förtjänar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Jag ville göra något gott och fint för de äldre. Många har dålig ekonomi och jag hoppas att en sådan här sak kan sprida lite glädje i vardagen, säger Nicolas Namroud.

Pensionären Maj-Britt: "Ett fint initiativ"

Och tilltaget blev en succé. Under de tre timmar som pizzerian höll extraöppet, dök hundratals hungriga pensionärer upp.

– Det blev lång kö utanför efter bara tjugo minuter. Det gick åt väldigt mycket pizzadeg, sallader och drickor. Och alla var jätteglada efteråt. Folk kom och tackade och gav kramar, säger Nicolas Namroud.

En av dem som besökte den folkfyllda pizzerian var Maj-Britt Johansson.

– Jag åkte dit med en väninna. Det var jätteroligt, det kom väldigt mycket folk. Det var ett fint initiativ för oss äldre, säger Maj-Britt Johansson.

– Det finns så många fattigpensionärer i dag som behöver hjälp. Så det här var ett väldigt fint sätt att hjälpa till, säger dottern Reneé Tholin.

Hoppas fler hjälper äldre

Nicolas Namroud utesluter inte att hålla extraöppet för pensionärer fler gånger i framtiden.

– Jag fick en liten chock att det här blev så stort. Men jag hoppas att fler tar efter detta. Om jag, en enkel pizzabagare, kan göra pensionärer så glada genom en liten handling, vad kan då de stora människorna med makt göra?