Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bohusläningens nyhetschef Julia Forsberg. Bild: Lasse Edwartz

Nu kan du kommentera Bohusläningens artiklar

Nu får ni läsare en ny möjlighet att delta i samhällsdebatten. Tillsammans med tjänsten Ifrågasätt gör vi det möjligt att diskutera utvalda artiklar direkt på bohusläningen.se.

Bohusläningens läsare har alltid varit intresserade av att delta i samhällsdebatten. Det märks bland annat på sociala medier och på de insändare och debattartiklar som vi får skickade till oss. Nu väljer vi att ge er möjlighet att diskutera våra artiklar direkt på vår hemsida, genom att inleda ett samarbete med tjänsten Ifrågasätt.

– Kommentarer är ett strålande sätt för läsarna att interagera. Dessutom blir vi ännu mer alerta i de fall vi gör misstag eller fel eftersom vi får reda på det direkt, och vi kan få tips och idéer till nya artiklar, säger Julia Forsberg, Bohusläningens nyhetschef.

En stor skillnad mot Bohusläningens förra kommenteringsfunktion som lades ner för några år sedan är att alla som vill bidra med en kommentar måste vara inloggade användare. Det innebär att inga anonyma inlägg kommer att publiceras.

–Vi vill inte släppa fram hat och hot under Bohusläningens varumärke . Om alla diskuterar under sitt eget namn och står för sina åsikter tror vi att debatten blir mer städad, säger Julia Forsberg, Bohusläningens nyhetschef.

LÄS MER: Julia Forsberg: Välkommen att ordväxla med omsorg

Kommentarfälten kommer att finnas under de flesta artiklar på bohuslaningen.se. För att ha möjlighet att delta i diskussionerna måste du identifiera dig med ditt personnummer och ditt postnummer. Tillsammans med Ifrågasätts algoritmer och verktyg för moderering ger identifieringen möjlighet att hålla debatten på en saklig och respektfull nivå. Kommentarerna kommer också att efterhandsmodereras av såväl externa konsulter som av Bohusläningens egna redaktörer.

Andra publicister som Göteborgs-Posten, Dagens Nyheter och Dagens Industri använder redan systemet.

I kommentarsfältet gäller Bohusläningens kommentarsregler som innebär att du som skriver uppmanas hålla dig till ämnet och att hålla en god ton och vara respektfull mot andra skribenter.

Bohusläningen och Ifrågasätt förbehåller sig rätten att ta bort inlägg som bedöms som olämpliga och länkar till källor vars innehåll inte kan verifieras.

LÄS MER: Kommentarsfältet kommer tillbaka

Så kommenterar du Bohusläningens artiklar

• Klicka på "Logga in/Skapa konto" i kommentarsfältet längst ner under texten i artikeln.

• Klicka på "Ny på Ifrågasätt? Skapa ett gratis konto".

• Ange ditt personnummer och postnummer. Fyll sedan i din e-postadress och välj ett lösenord.

• Du kommer nu få ett mejl där du ombeds klicka på en länk för att bekräfta din e-post. Klicka på den.

• Nu kan du kommentera artiklarna på bohuslaningen.se.