Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

I helgen kan det bli minusgrader under nätterna.
I helgen kan det bli minusgrader under nätterna.

Nu kan minusgraderna komma

I slutet av veckan kommer molnighet och soligt väder avlösa varandra. Det ser inte ut att bli några större svängningar rent temperaturmässigt på dagarna. Däremot kan nätterna blir rejält kalla.

Under torsdagen har solen tittat fram på flera håll i Bohuslän. Men under eftermiddagen väntas både moln och spridda regnskurar.

– Det kan vara bra att vara medveten om att det också kan bli några inslag av åska längst kusten, säger Sofia Söderberg, meteorolog SMHI.

Temperaturen väntas hålla sig mellan fem och åtta grader, vilket också är prognosen för resten av veckan. Under fredagen kommer ett smått blött väder med spridda skurar men det verkar avta under helgen.

– Under lördag och söndag är det mest uppehåll som väntas. Det ser ut att bli varierande molnighet med periodvis soligt och molnigt, säger Söderberg.

Minusgrader på nätterna

Trots att dagstemperaturen håller i sig vid fem till sex grader verkar det som att nätterna blir desto kallare.

– Det kan gå ner till någon minusgrad. Ibland kan det gå snabbt och det kan vara dags att börja tänka på växter och så.

Det ligger ett högtryck med nordostlig över norra Bohuslän i nuläget. Sofia Söderberg säger att det påverkar möjligheten till en klar prognos för nästa vecka.

– Det är lite lurigt att säga något om detaljerna. Antingen bryts det här högtrycket ner och det återgår till normalläget med västliga vindar från kusten eller så ligger det nordostliga kvar. Det blir lite spännande och man får följa prognosen i helgen för att se om vi lyckas få en tydligare bild, säger hon.