Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Både under lördag- och söndagsnatten kan man vänta sig skurar. Bild: Hasse Holmberg

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Nu kommer regnet

Värmeböljan ser ut att börja lida mot sitt slut och helgen kan bjuda på paraplyväder. Men för den badsugne kan det bli badväder både på fredag och nästa helg.
– Än verkar det inte vara helt kört med det fina vädret, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

Början på helgen ser ut att bjuda på fortsatt värme och sol. Både under fredag och lördag beräknas Bohuslän få temperaturer på mellan 22–25 grader.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det blir fortsatt hyfsat varmt med svaga vindar under fredag och lördag, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

För dig som planerar att hålla dig ute under natten till söndag kan det löna sig att ta med ett paraply i väskan då lokala skurar kan förekomma.

– Just nu ser det ut som att det är två områden med lättare skurar som drar in från väster. De kommer att passera över Bohuslän under söndagen, säger Erik Rindeskär.

I början på nästa vecka väntas det bli lite svalare och måndagen kan innehålla tyngre regnskurar. Det finns även en liten risk för åska.

– Söndag natt och måndag kan det komma lite kraftigare regn. Men annars blir det rätt lätta skurar i helgen. Men på måndagen kan man vänta sig måttliga till friska vindar längst med kusten.

Lite svalare temperaturer och regn verkar dock bara bli en kortvarig historia. Redan mot slutet av nästa vecka ser det ut som att solen vill titta fram igen.

– Den svala luften som kommer på måndag ser ut att hålla i sig lite in på nästa vecka. Men än verkar det inte vara helt kört med det fina vädret. Fast allt regn som kommer är väl välkommet nu när det är så torrt, säger Erik Rindeskär.