Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

NU-sjukvården erbjuder personal vaccinering

Mässlingen har spritt sig i Västsverige och efter ett flertal insjuknade i området får NU-sjukvårdens personal erbjudande om att vaccinera sig mot smittan.

Hittills är det totalt åtta personer som insjuknat i mässling i Göteborg under december. Det har lett till att sjukvårdspersonal med bristfälligt skydd inom NU-sjukvården erbjuds vaccination. Enligt Magnus Söderbergh, chefsläkare på NU-sjukvården, är de allra flesta vaccinerade. 

– Det finns inga fall av mässling i vårt område som vi känner till och alla som är födda 1982 eller senare ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet. Eftersom de flesta är skyddade finns det inte någon risk för en stor epidemi, säger han. 

Just nu pågår det en inventering över vilka i personalen som har ett fullgott skydd och vilka som kommer erbjudas att frivilligt vaccinera sig. Samtidigt uppmanas allmänheten att höra av sig i förväg om man misstänker att man är smittad. 

– Vi vill att de som har symptom ringer till 1177 innan de söker vård. De har även bra och kortfattad information på sin hemsida, säger Magnus Söderbergh.