Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Niklas Claesson säger att NU-sjukvården kommer vara kvar i stabsläge ett tag till. Bild: Stefan Bennhage

NU-sjukvården i fortsatt stabsläge

På måndagen lämnade Västra Götalandsregionen det stabsläge de befunnit sig i de senaste fem månaderna. NU-sjukvården befinner sig dock alltjämt kvar i sitt stabsläge.

Sedan i mars har Västra Götalandsregionen befunnit sig i stabsläge. Under måndagen meddelade dock regionen att de återgår till ett normalläge. Men NU-sjukvården väljer att behålla sitt stabsläge ett tag till.

– Vi har tidigare sagt att när sommarperioden är över så lämnar vi stabsläget. Sommarperioden är fram till den 28 september. Men det kan bli tidigare än så, det finns dock inget beslut fattat angående det, säger Niklas Claesson, kommunikationschef hos NU-sjukvården.

Fördelen med att befinna sig i ett stabsläge är att beslutsvägarna blir kortare.

– Vi har en höjd beredskap, och det innebär främst att ledningen kan fatta snabbare beslut, samtidigt som det är en mer intensiv kontakt med olika samordnare, så som polis och räddningstjänst.

Vill ta med sig lärdomar

Niklas Claesson menar att när NU-sjukvården väl lämnar sitt stabsläge så hoppas han att de kan ta med sig lärdomar från våren och sommaren.

– Medarbetare och patienter kommer inte att märka någon större skillnad när vi återgår till ett normalläge. Det är mest sånt påverkar ledningen. Men mycket har skett under våren och sommaren och det vill vi ta med oss lärdomar ifrån, säger Niklas Claesson och fortsätter:

– Vi vill fortsatt ha möjlighet till snabba och korta beslutsvägar även efter att vi lämnar stabsläget.