Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Nu öppnar Halloween på Liseberg. GP kollar om besökarna gillar det eller om det är för läskigt.

Nu väntar skräckdagar i nöjesparken

Lisebergs nöjespark har lagt sommaren bakom sig och antagit en läskigare skepnad. Fågelskrämmor, zombies, spindelnät och mängder av pumpor pryder nu parken.
– Det är inte läskigt. Det är inte mörkt ens. Det är bara lite pumpor som skrämmer oss, sa fyraåriga Alicia Flach som ovetandes hade undsluppit skräckhuset.

Det var många barnfamiljer som hade passat på att besöka parken denna ovanligt varma hösthelg. Några av dem var Niklas Pettersson som tagit med sin dotter Sophie Andersson för att åka karusell och insupa atmosfären. De brukar passa på när det är just Halloween-tema.

– Det är en upplevelse för hela familjen att vara här. De gör det väldigt fint, sa Niklas Pettersson.

Halloweenparken öppnade i fredags och beskrivs av försäljningschefen Malin Lundström som både läskig och underhållande.

– Vi har Happy Halloween som är det glada och det familjära med vackra pumpor och färger. Sedan har vi även Scary Halloween som är ett tematiserat område. Gillar man skräck ska man absolut gå dit, säger hon.

Blodiga operationssalar

Årets stora satsning i parken heter "Cirkus Bisarr" och riktar sig till de äldre besökarna.

– Det är en ganska konstig cirkus med ganska bisarra clowner och filurer som kommer fram efter klockan 17. Det här får bara barn över 11 år ta del av, berättar Malin Lundström.

Det verkar inte vara brist på kreativitet när Liseberg ska arrangera skräcktema. I deras pressutskick lockar de med magsjuka gastar, ljusskygga zombies och elaka, instängda barn på vindar. Skräckattraktionen Shocker tar med besökaren på en åktur i en bur genom bland annat blodiga operationssalar och fängelsehålor.

Tidigare i höstas stoppades Lisebergs reklamfilm för Halloween på Youtube då man ansåg att den helt enkelt var för läskig.

LÄS MER: Lisebergs Halloweenfilm stoppas – är för läskig

– Det kan jag förstå. Jag är själv en sån som inte gillar så läskiga saker. Men det finns ju en publik som vill ha det och tycker att det är triggande. Halloween är väldigt brett för alla. Man kan gå i parken utan att bli skrämd. Men de som vill bli skrämda kan verkligen bli det på kvällarna, säger hon.

Någon som verkade ha undvikit den läskiga delen av parken var fyraåriga Alicia Flach från Alingsås. GP träffade henne i Kaninlandet där hon fick en ansiktsmålning föreställandes en dödskalle.

–Det är inte läskigt. Det är inte mörkt ens. Det är bara lite pumpor som skrämmer oss, sa hon.