Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kommunstyrelsen inspekterar den nya släckbilen på räddningstjänsten i Strömstad under föreläsning av räddningschef Rolf Olausson.

Ny släckbil levererad till räddningstjänsten

För två veckor sedan levererades den nya släckbil som köpts in till räddningstjänsten i Strömstad, och nästa vecka är den tänkt att tas i bruk.

Fordonsflottan för Strömstads räddningstjänst har utökats med en ny släckbil till en kostnad av fyra miljoner kronor. Anledningen är att den nuvarande släckbilen i Skee ska bytas ut då den har 15 år på nacken.

– Vår nuvarande släckbil i Strömstad flyttas till Skee och den nya kommer att användas här på stationen. Vi räknar med att ta den i bruk på måndag, uppger räddningschef Rolf Olausson.

Den nya bilen har fyra olika släcksystem, bland annat så kallad skärsläckning som innebär möjligheten att skära hål genom betong, trä eller metall och därefter spruta in vatten. Effekten blir bland annat mindre vattenskador. Bilen är byggd för trafikolyckor och bränder och bidrar till en högre arbetsmiljö.

– Arbetsmiljön på väg ut och på plats höjs genom trafiksäkerhetsskyltar samt blink- och blåljus, uppger Olausson.

I november köptes även en begagnad miljö- och restvärdesbil in med syfte att ta hand om läckage av farliga ämnen ute på vägarna, till exempel syror och drivmedel.

– Men bilen har blivit ett bra arbetsredskap ur många synvinklar. I den förvarar vi till exempel vattendammsugare och pumpar som används vid översvämning, men den fungerar också som värmestuga, omklädningsrum, förvaringsplats och möteslokal då vi är ute. Den användes under branden på Södra Hamngatan och kom väl till pass.