TAR NYA GREPP. Högskolan Väst lanserar i höst ett helt nytt utbildningskoncept som handlar om nätbaserade kortkurser där deltagarna själva väljer hur de lägger upp sina studier.
TAR NYA GREPP. Högskolan Väst lanserar i höst ett helt nytt utbildningskoncept som handlar om nätbaserade kortkurser där deltagarna själva väljer hur de lägger upp sina studier.

Nya flexibla kortkurser på högskolan

I höst lanserar Högskolan Väst fyra nätbaserade kortkurser. En av dem – "Hälsa på arbetsplatsen" – har nu testats och får tummen upp bland deltagarna. Nu fortsätter satsningen på det helt nya utbildningskonceptet.

ANNONS
|

Högskolan vill nu öppna upp för ytterligare möjligheter till utbildning samtidigt som man yrkesarbetar och lanserar därför ett helt nytt nätbaserad utbildningskoncept som i första hand vänder sig till arbetsgivare som vill kompetensutveckla sin personal.

Kortkurserna är på 1,5 högskolepoäng, vilket motsvarar en veckas arbetsinsats, där deltagarna själva får lägga upp sina studier och har ett helt år på sig att avsluta kursen.

Sedan i september i höst finns fyra alternativ tillgängliga att söka; Hälsa på arbetsplatsen - Organisationshälsa, Personalekonomi - ett sätt att tänka , Personalekonomi - något att räkna med och Konflikter i arbetslivet.

– Vår första kurs ”Hälsa på arbetsplatsen” har just testats av en grupp med ett 10-tal deltagare från fem olika arbetsplatser. De uppskattade upplägget, att få läsa i sin egen takt vid tider man själv väljer, och upplevde att de fick väsentliga kunskaper kring hur man aktivt kan påverka arbetsmiljön på sin arbetsplats, säger Ingrid Elison, verksamhetsledare för kortkursverksamheten på Högskolan Väst.

ANNONS

Och fler kortkurser är nu på gång;

– Ytterligare en handfull blir klara under hösten, och vi det är vi väldigt glada för. Vi tror att det är ett koncept som kan passa dagens arbetsliv där alla har full kalender och svårt att avsätta längre tid för utbildning, säger Ingrid Elison.

ANNONS