Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Nya hybridfärjan räddade en man i sjönöd

En man drev hjälplöst i en gummibåt utanför Hvaleröarna under onsdagskvällen. Han räddades av manskapet ombord på Color Lines nya hybridfärja, i samarbete med norska sjöräddningssällskapet, Redningsselskapet.

Det var på onsdagskvällen som en man drev till havs i en gummibåt utanför Hvaleröarna.

Mannen som körde gummibåten var ute till havs och dök tillsammans med en vän när motorn plötsligt lade av.

– Hans vän var under vattnet och dök då. Mannen hade inget batteri på sin mobil och vinden var så stark så den förde med honom ut till havs. Han var helt chanslös, säger Frode Pedersen, kommunikatör på norska sjöräddningen, Redningssällskapet.

Trots båtens storlek och att det var skymningstider så lyckades Color Lines nya hybridfärja upptäcka mannen.

– De var ju en fantastisk tur att de upptäckte honom. Så de stoppade hela färjan. Fick satt ner en mindre båt för att ta sig till mannen och larmade samtidigt oss på sjöräddningen, säger han.

Mannen kunde tas om hand och bli körd in till land medens hybridfärjan kunde fortsätta sin rutt mellan Strömstad och Sannefjord.

Men hur gick det då med dykaren som lämnades ensam i vattnet?

– Han fick simma i två timmar innan han kunde ta sig i land, säger han.

Bägge männen mår under omständigheterna bra och Frode Pedersen berömmer samarbetet mellan Color Line och Redningsselskapet.

– En fantastisk insats med gott samarbete som gjorde att hela historien fick ett lyckligt slut. En riktig solskenshistoria, säger han.