Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bilen som stod på garageuppfarten var helt ny, och blev helt länsad i kupén. Bild: Tommy Ericson

Nya inbrott i BMW-bilar

Polisen har under måndagsmorgonen fått in två nya anmälningar om inbrottsstölder i bilar av märket BMW.

Den här gången är det på en och samma gatuadress på Skogshöjden som bilägare drabbats. Stölderna har skett någon gång från midnatt och fram till 06.30 på morgonen. I ett av fallen låg ägaren bara och sov ett tiotal meter från bilen som stod uppställd på garageuppfarten.

– Det var min dotters och hennes sambos bil. De sov över här, bilen var helt ny och hade bara gått 200 mil. Det är så typiskt. När de kom ut på morgonen fick de ju världens chock, säger Tommy Ericson.

En ruta var krossad och bilen var helt förstörd inuti, bland annat var navigatorn och ratten borta och instrumentpanelen bortbruten, så bilen kunde inte köras utan fick bogseras bort på förmiddagen.

Någon gång under natten har även en annan BMW i samma område haft påhälsning där en ruta krossats och någon har tagit loss ratten.

Så sent somfredags skrev TTELA om ett annat inbrott i en BMW, på Mariedal i Vänersborg där liknande utrustning stulits ur en BMW.

– Det börjar bli en diger lista av den här sortens inbrott och stölder, det är väldigt trist. De här ligorna kommer med jämna mellanrum, och känslan är att de åker hem och får en ny lista på värdefulla saker som de ska försöka komma över, säger Karl-Johan Främling, inre befäl hos Trollhättepolisen.

Tommy Ericson är mycket förvånad att tjuvarna kunde känna till att bilen stod där just då. Och att inte larmet gick.

– De är riktigt proffsiga, men det är konstigt alltihopa. Man undrar ju bara om det är en ren tillfällighet. Och att vi inte hörde någonting, de har ju gjort helt rent i bilen, suckar Tommy Ericson.

Under måndagen gjordes brottsplatsundersökning i anslutning till bilarna.
Samtidigt verkar flera ligor vara i gång.

I helgen greps och anhölls bland annat två män uppe i Karlstad, misstänkta för att ha gjort inbrott i och länsat 16 BMW-bilar på en bilfirma, skriver Värmlands Folkblad.

I mars berättade Bohusläningen om den så kallade BMW-ligan som härjade i Bohuslän under våren. Två män kunde gripas och dömdes i maj till fängelse och utvisning.