Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den 30 maj 2018 omkom en 17-årig pojke efter en tragisk olycka vid övergångsstället.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Olycksdrabbat övergångsställe stängs

Det oövervakade järnvägsövergångsstället på Bohusbanan i Stenungsund stängs nu efter flera dödsolyckor.

Det var i maj som debatten kring det olycksdrabbade övergångsstället i Stenungsund åter flammade upp. Detta efter att ytterligare en person blivit påkörd av ett tåg och omkommit.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Vid övergången, som saknar bommar, dog två flickor under 2010. I februari 2012 dödades en man efter att ha blivit påkörd på samma ställe. I maj 2018 var det en 17-årig pojke som förlorade livet.

LÄS MER: Sorg i Stenungsund efter ny tågolycka

Nu har kommunen tillsammans med Trafikverket beslutat att järnvägsövergångsstället vid Solgårdsdalen och Södra vägen kommer att stängas av helt och hållet.

– Det känns bra att vi fått en trafiksäker lösning på plats för att undvika liknande olyckor i framtiden, säger Bo Petterson (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Görans dotter dog vid samma övergång 2010

Stängsel på över två meter

Från och med natten mot den 7 december kommer ett stängsel på 2,3 meter vara monterat och passage för gång- och cykeltrafikanter kommer därför inte längre att vara möjlig.

– Tillsammans med Trafikverket arbetar vi nu vidare med en lösning kring en planskild korsning vid Solgården, säger han i pressmeddelandet.

Arbetet med instängsling av järnvägsspåret påbörjades under sommaren efter olyckan i maj. Detta arbete slutförs nu den sjunde december då övergångsstället stängs av helt.

Trafikverket kommer utreda frågan vidare för att hitta en ersättning för gång- och cykeltrafiken vid Solgårdsdalen och Södra vägen.

Utredning och kravställande förväntas bli klar om ett par månader.