Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den 30 maj 2018 omkom en 17-årig pojke efter en tragisk olycka vid övergångsstället.
Den 30 maj 2018 omkom en 17-årig pojke efter en tragisk olycka vid övergångsstället.

Olycksdrabbat övergångsställe stängs

Det oövervakade järnvägsövergångsstället på Bohusbanan i Stenungsund stängs nu efter flera dödsolyckor.

Det var i maj som debatten kring det olycksdrabbade övergångsstället i Stenungsund åter flammade upp. Detta efter att ytterligare en person blivit påkörd av ett tåg och omkommit.

Vid övergången, som saknar bommar, dog två flickor under 2010. I februari 2012 dödades en man efter att ha blivit påkörd på samma ställe. I maj 2018 var det en 17-årig pojke som förlorade livet.

LÄS MER: Sorg i Stenungsund efter ny tågolycka

Nu har kommunen tillsammans med Trafikverket beslutat att järnvägsövergångsstället vid Solgårdsdalen och Södra vägen kommer att stängas av helt och hållet.

– Det känns bra att vi fått en trafiksäker lösning på plats för att undvika liknande olyckor i framtiden, säger Bo Petterson (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Görans dotter dog vid samma övergång 2010

Stängsel på över två meter

Från och med natten mot den 7 december kommer ett stängsel på 2,3 meter vara monterat och passage för gång- och cykeltrafikanter kommer därför inte längre att vara möjlig.

– Tillsammans med Trafikverket arbetar vi nu vidare med en lösning kring en planskild korsning vid Solgården, säger han i pressmeddelandet.

Arbetet med instängsling av järnvägsspåret påbörjades under sommaren efter olyckan i maj. Detta arbete slutförs nu den sjunde december då övergångsstället stängs av helt.

Trafikverket kommer utreda frågan vidare för att hitta en ersättning för gång- och cykeltrafiken vid Solgårdsdalen och Södra vägen.

Utredning och kravställande förväntas bli klar om ett par månader.