Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Onormalt varmt: 20 grader imorgon

Har du gett upp sommaren? Då har du missat väderleksrapporten för imorgon. Den 25 september väntas det bli mellan 18 och 20 grader.

Den som stålsatt sig inför höstväder med paraplyer och stövlar kan andas ut. Hela helgen blir regnfri. Under en kort stund på fredagen forsade regnet ner, och pessimisten kan ha tänkt att det var en försmak på höstens rusk. 

Men på lördagen har solen tittat fram och kommer att bjuda på temperaturer omkring 18 grader. Och ännu bättre blir det på söndag - framförallt under eftermiddagen. Då väntas det bli upp till 20 grader varmt och soligt eller halvklart väder. 

- Vi har en högtrycksrygg som växer upp söderifrån och ger värme till hela Västsverige, säger  Maria Jönsson, meteorolog på vädertjänsten Foreca. 

20 grader så här sent i september hör inte till vanligheterna.

- Det ligger över det normala, det gör det absolut, säger Maria Jönsson.

Medeltemperatur för den här tiden är fyra grader lägre, alltså 16 grader. Och Göteborg, Halmstad, Lysekil och resten av Västsverige blir varmare än Stockholm i helgen. Där väntas det bli några grader svalare. 

Det sköna höstvädret fortsätter in i nästa vecka. Under måndagen den 25 september visar Forecas mätningar att det ska bli soligt och 18-19 grader mitt på dagen. Det samma gäller för tisdagen, men fram mot kvällen verkar sommaren vara över för den här gången. Då blir det regn och temperaturerna förväntas sjunka några grader till.

- Då ser det ut att bli blåsigt också, säger Maria Jönsson.

Om helgens väder kommer att kännas så varmt att det kommer tillåta höstbad i hav och sjöar är naturligtvis upp till varje person att bestämma. Kanske är det i alla fall inte läge att planera in morgondopp. På morgnar och kvällar väntas det nämligen bli omkring 13-14 grader.

- Jag kommer i alla fall ha jacka på morgonen, men kanske inte mitt på dagen, säger Maria Jönsson.