Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ortopedklinik klarade hårda kraven

NU-sjukvårdens ortopedi klinik har kvalitetsstämplats, numera är det en universitetsklinik.
– Det är är ett stort kliv för regionen som helhet och ett bevis för oss att vi arbetat rätt, säger Arvin Yarollahi, läkarchef på ortopeden.

I regionen är det bara Sahlgrenska som är ett så kallat universitetssjukhus, men nu har en av Nu-sjukvårdens kliniker lyckats uppfylla kraven för att bli en universitetssjukvårdande enhet.

Vid årsskiftet godkändes nämligen ortopedkliniken som en universitetsklinik.

Arvin Yarollahi, verksamhetshef ortopedin vid NU-sjukvården. Bild: Ulf Blomgren
Arvin Yarollahi, verksamhetshef ortopedin vid NU-sjukvården. Bild: Ulf Blomgren

– Det är hårda krav inom främst tre områden, att arbeta med utbildning, forskning och kvalitet. Detta har vi egentligen gjort i flera år och är inget nytt, men det blir en kvalitetsstämpel på att vi gjort rätt, säger Arvin Yarollahi, specialist och läkarchef på ortopedkliniken.

"Ett träget arbete"

Det var 2018 som Socialstyrelsen öppnade upp för att även länssjukhus kunde bli universitetsklinker.

– Vi har arbetat med forskning och utbildning länge, så hade vi kunnat så hade vi antagligen sökt tidigare, men det var först förra året det blev möjligt.

Vad är det ni gjort rätt?

– Det är ett träget arbete och jag tror vi har en bra utbildningsmiljö som möjliggjort att de som vill och har haft en bra idé fått tiden att forska. Ett bra ledarskap, bra medarbetare och så klart FoUU-enheten, Forskning, Utveckling och utbildning, säger Arvin och berättar också vikten av att sedan använda sig av forskningen i arbetet.

– Det är så vi hittar nya metoder och tekniker som gör att vi ökar kvalitén för patienterna. Det är är ett stort kliv för regionen som helhet och ett bevis för oss att vi arbetar rätt.