Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Ovädret uteblev – men halt på vägarna

Det skulle bli uppemot en decimeter snö under natten mot lördag. Riktigt så illa blev det inte, men se upp för halka på vägarna.

I går, fredag, varnade SMHI för halka på vägarna i samband med ett kraftigt snöfall som skulle röra sig in över Bohuslän och Dalsland.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Man räknade då med 5 till 10 centimeter snö, men riktigt så mycket blev det inte.

På Orust och Bokenäset har det noterats 8 centimeter snö, men inåt landet har det kommit mellan 3 och 4 centimeter, meddelar Erik Rindeskär på vädertjänsten Foreca.

– Det man kan säga också är att det har fört med sig en lite mildare luft också, så det här snöfallet övergick faktiskt i regn, framförallt i Bohuslän. Men vägbanorna har ju  minusgrader, så det kan bli ishalka.

Prognosen för resten av helgen siar om ett allmänt ganska grådaskigt väder dagtid, men uppklarnande under sena lördagseftermiddagen och kvällen.

Temperaturen under lördagen blir noll till två plusgrader, för att frysa på igen under natten.

Söndagen blir sen "ganska händelselös", beskriver Erik Rindeskär.

– Det blir en ganska kall morgon, molnigheten ökar på under dagen. Temperaturen stiger då till mellan noll och två plusgrader igen. Skillnaden är väl sen att det inte börjar sjunka på kvällen, utan att temperaturen fortsätter stiga.

Natten mot måndag kan det bli så mycket som fyra plusgrader, och sen dröjer det ända fram till fredag innan kylan kommer tillbaka, enligt prognosen.