Passa på och njut – fredagen varmast på en vecka

Till helgen skruvas klockan framåt och vi går över till sommartid. Samtidigt drar en kallfront in över Bohuslän och vårnjutandet kommer få läggas på is. Fredagen blir sista dagen med tvåsiffriga temperaturer på minst en vecka.

ANNONS
|

Bohusläningarna vaknade till en molnig fredagsmorgon. Men på eftermiddagen väntas solen titta fram.

– De höga och täta molnen väntas lätta. Framåt lunch eller strax efteråt blir det mestadels klart väder och temperaturer runt tio grader. Dock har vi en västlig och frisk vind, så vill man njuta av solen är det bäst att hitta en plats i lä, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog Foreca.

Sommartiden får sällskap av kallfront

Härliga vårtemperaturer så här strax innan Sverige går in i sommartiden alltså. Men väderleken blir dessvärre inte trevligare än så på minst en vecka.

– Under natten till lördag kommer en ostadig luftmassa in och det väntas täta moln över hela Bohuslän. Temperaturerna kommer ligga runt sju grader och molnen väntas ligga kvar. Hela lördagen kan bli mulen och det kan även bli ett lätt regnstänk under eftermiddagen, säger Sjöstrand.

ANNONS

På söndag får vi gå upp en timme tidigare i och med tidsomställningen. Då vaknar bohusläningarna till en kallfront från nord. Detta leder till att molnen blåser bort men det blir blygsamma temperaturer mellan fyra och sex grader.

"Väntas en hel del regn"

Måndagen blir ännu lite kyligare innan ett ostadigt väder från söder drar in.

– Framåt tisdag och onsdag kommer ett lågtryck och det väntas en hel del regn. Det blir ensiffriga plusgrader och vi får vänta till nästa helg, eller ännu senare, på att vårtemperaturerna kommer tillbaka, säger Mikael Sjöstrand.

ANNONS