Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Person påkörd av dumper

En person har blivit påkörd av en dumper i Strömstad. Under eftermiddagen berättade polisen att en man i 30-årsåldern har avlidit av sina skador.

SOS fick larm om olyckan strax efter lunch på torsdagen, klockan 12.19.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Räddningspersonal, bland annat en ambulanshelikopter, larmades till platsen tillsammans med polis.

– Vägen är helt avstängd, säger Malin Pettersson, teamledare på SOS.

Räddningstjänsten var kvar en kort stund på platsen.

– Det hände en olycka inne på en byggarbetsplats. Vår insats blev ganska kort och vi lämnade platsen relativt omgående, säger Christer Nilsson, insatsledare för räddningstjänsten i Strömstad.

Ambulans förde efter en dryg timmes insats en man till Näl, norra Älvsborgs länssjukhus. Polisen berättade då att mannen som förts till sjukhus var allvarligt skadad.

Olyckan klassas som en arbetsplatsolycka och polisen kommer att göra en teknisk undersökning av arbetsfordonet samt utreda vad som har hänt och hur det kunde hända.

– Det är en man som har blivit påkörd. Vi håller just nu på med utredningstekniska åtgärder, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson för region Väst.

Under eftermiddagen berättade polisen att en man i 30-årsåldern avlidit till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Stefan Lång är polisens jourhavande förundersökningsledaren:

– Man höll på med markarbeten i samband med ett bostadsbygge. Då ska den här tragiska olyckan ha inträffat. Personen som har avlidit arbetade på byggarbetsplatsen, säger Stefan Lång.

Chauffören chockades svårt i samband med olyckan och har fått hjälp av sjukvården. Det finns ingen brottsmisstanke i samband med olyckan.