Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Personbil överkörd av mötande lastbil

En personbil blev under lördagseftermiddagen överkörd av en lastbil på riksväg 40 i Härryda kommun. Under lördagskvällen meddelade polisen att en man och en kvinna avlidit efter olyckan. I bilen färdades också deras barn som överlevde krocken.
– Anhöriga är underrättade, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm klockan 13.10 på lördagseftermiddagen. Av oklar anledning ska en lastbil ha fått sladd och kört över en personbil i höjd med Bårhultsmotet längs riksväg 40 strax väster om Landvetter.

Lastbilen låg efter olyckan tvärs över riksväg 40 i riktning mot Göteborg som under eftermiddagen har varit helt avstängd efter händelsen. En tungbärgare har kallats till platsen för att lyfta bort lastbilen. Ett körfält i riktning mot Borås är öppet och trafiken i riktning mot Göteborg leds av vid Landvettermotet.

Ett stort räddningspådrag pågick under eftermiddagen vid olycksplatsen och räddningstjänsten fanns under flera timmar på plats med personal från räddningsstationerna i Mölndal, Hindås och Mölnlycke.

Polisens presstalesman Tommy Nyman uppger att det är för tidigt att säga om polisen misstänker något brott i samband med olyckan.

– Det kan finnas en förklaring till hur det här har gått till, men den håller vi i nuläget för oss själva, säger presstalesmannen.

Föräldrar som färdades i personbilen har avlidit

Enligt polisen ska lastbilen efter att den fick sladd ha kört igenom mitträcket och frontalkrockat med den mötande personbilen som i praktiken blev överkörd.

– Skadeläget är allvarligt för personerna som åkte i personbilen, berättade presstalesmannen Tommy Nyman under eftermiddagen.

Vid 19-tiden meddelade Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i region Väst, att två personer som färdades i personbilen har avlidit. Enligt polisen handlar det om en man och en kvinna. I bilen färdades också deras barn som överlevde krocken.

– Anhöriga är underrättade. I nuläget har vi ingen brottsrubricering utan det ut vi betraktar det som en trafikolycka med dödlig utgång. De inblandade fordonen kommer att tas i beslag och det kommer att genomföras tekniska undersökningar, säger Johan Ljung.

Två personer som färdades i lastbilen kördes efter krocken till sjukhus i ambulans, skadeläget för dem är för polisen i nuläget oklart.

Enligt polisens uppgifter ska ytterligare en personbil ha varit inblandad i olyckan, men inga personer ska ha skadats i den bilen.

Vid 18.30-tiden pågick bärgningsarbetet fortfarande vid platsen.

– Vi har en ytterst oklar prognos på 22.00. Men vägen kan öppna både tidigare och senare, sa Claes Hedberg på Trafikledningscentralen Väst klockan 18.00.