Personbil hängde på kajkant – hund räddades

En personbil rullade vid 15.30-tiden på tisdagen ner mot vattnet/kajkanten på hamngatan i Vänersborg. Ingen person har kommit till skada. En hund satt kvar i bilen, den klarade sig oskadd. "Det ska ha gått bra", säger Tobias Land på Trollhättepolisen.

ANNONS
|

– Ägaren till bilen har glömt att dra i handbromsen. Bilen har rullat ner mot kajkanten och hänger där just nu. Ingen person sitter i bilen, ägaren till bilen står här och pratar med oss nu, säger Peter Grönros på räddningstjänsten i Trollhättan en kvart efter att larmet kom.

Vid 16-tiden var bilen upphissad på fast mark igen. Ett större stålkätting gick av på mitten när bilen for ner mot vattnet. Inga andra materiella skador, än vissa repor på bilen, ska ha uppstått i samband med incidenten som väckte ett visst intresse från flera förbipasserande.

Inre befäl på räddningstjänsten berättar senare på tisdagen att en hund satt kvari bilen som rullade ner vid kajkanten.

ANNONS

– Jag har hört samma sak. Bilen var redan upphissad när mina kollegor kom till plats så de såg ju inte exakt vad som hände. Men tydligen ska en hund ha suttitensam i bilen när den rullade ner mot vattnet. Det var ju tur att det gick så bra – vare sigmänniska eller djurkom ju till skada, säger Tobias Land, inre befäl på Trollhättepolisen.

Händelsen rubriceras av polisen som trafikolycka utan misstanke om brott. Hunden ska enligt uppgift må bra.

ANNONS