Planet på väg till Landvetter fick landa efter elektrisk lukt i kabinen. Arkivbild
Planet på väg till Landvetter fick landa efter elektrisk lukt i kabinen. Arkivbild Bild: Johan Nilsson/TT

Plan till Landvetter fick utrymmas

Ett passagerarplan på väg från Split till Landvetter fick på lördagskvällen landa och utrymmas på Sturup efter en elektrisk lukt i kabinen.

ANNONS

Passagerarna på planet var på väg hem från Split i Kroatien och skulle ha landat klockan 22 på lördagskvällen på Landvetters flygplats. Men i stället blev det en oplanerad landning på Sturup utanför Malmö.

En lukt i kabinen gjorde att planet fick utrymmas för att tekniker skulle utröna vad som hänt, berättar GP:s medarbetare Kerstin Eikeland som var med på planet.

– De körde fram trappstegar så att vi kunde gå av planet. Men det var ganska odramatiskt. Nu ska vi ta en buss för att gå på ett annat plan till Landvetter, säger hon.

Planet flygs av bolaget BRA. Emma Fogelin, vid företagets pressjour, bekräftar det inträffade och berättar vad som orsakade det som hon beskriver som en "elektrisk" lukt i kabinen.

ANNONS

– Det var en transformator till lysrören, som sitter vid hatthyllan, som blev varm och då avges en elektrisk lukt, säger hon.

Enligt henne är detta inte första gången incidenten inträffar och åtgärden när det händer är att byta ut transformatorn.

– Det är inget farligt. Det finns ingen risk för att det blir någon rökutveckling eller brand på grund av detta, säger hon.

Emma Fogelin beklagar förseningen för de berörda passagerarna.

ANNONS