Polisbil sönderslagen

Efter söndagskvällens oroligheter på Kronogården i Trollhättan, med 30-40 personer inblandade, omhändertogs fem personer. En polisbil blev bland annat sönderslagen och två bilar sattes i brand under kvällen. Vid 21.50 sattes polishelikopter in.

ANNONS
LocationKronogården|

Det var vid 18-tiden på söndagen som polisen fick larm om höga smällar och oroligheter på Kronogården i Trollhättan.

– Det har varit upprörd stämning på platsen så att säga, sa Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare, på söndagskvällen.

Ett gäng på mellan 30 och 40 ungdomar samlades på en parkering på Kronogården och sköt raketer.

Slog sönder polisbil

Första polispatrullen på plats begärde förstärkning, då stämningen på platsen var upprörd och hotfull. Polismän blev spottade på och det kastades även flaskor. En polisbil fick sedan bakrutan sönderslagen.

Det fanns även uppgifter om att gatsten kastats mot polismännen på plats, samt så kallad grön laser.

ANNONS

Ett antal enheter från polisen befann sig på platsen. Situationen lugnade sig efter den inledande raketskjutningen, men situationen eskalerade igen vid 21-tiden.

– Det är lite stökigt. Det är fordon som brinner på platsen och det skjuts raketer igen, sa Tobias Land.

Räddningstjänsten kom till platsen för att släcka.

– Det är två bilar som brinner, vi ska precis åka fram och släcka när polisen säkrat platsen, sa Tony Karlsson, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, på söndagen.

Räddningstjänsten släckte bränder

Vid klockan 21.30 pågick fortfarande släckningsarbetet med sex brandmän från Trollhättan.

– Vi kommer vara kvar en stund till, det är svårt att släcka bilar, men det är inga som stör oss när vi jobbar.

Klockan 22.45 lämnade räddningstjänsten platsen.

I samband med bilbränderna så begärdes även en helikopter till platsen och polisen kunde begära så kallat SPT-fordon (skyddade/förstärka fordon).

Fem personer omhändertogs

På måndagsmorgonen berättar Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal, att polis varit kvar på Kronogården till 2-tiden på natten till måndag.

– Inga personer ska ha kommit till skada under upploppet, säger han.

Fem personer omhändertogs för ordningsstörning.

– De personerna är inte brottsmisstänkta. Vi har inga misstänkta eller någon gripen för det våldsamma upploppet, förgripelse mot tjänsteman eller för skadegörelsen, säger Stefan Lång.

ANNONS

Under kvällen och natten fanns många poliser på plats från hela Fyrbodal och även norra Skaraborg. Även polishelikopter sattes in.

ANNONS