Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Polisen bekräftar: Försvunna Alexander hittades i Saltkällan

I början av maj hittade polisen en kropp i ett vattendrag i Saltkällan i Munkedal. Nu kan man bekräfta att det var den försvunna Alexander Carlsson från Uddevalla som hittats, vilket GT var först med att rapportera om.
– Vi har ännu ingen dödsorsak så att det utreds som mord är ren rutin, säger Sten Rune Timmersjö, chef för grova brott i Fyrbodal, till Bohusläningen.

Det var i början på maj som mänskliga kvarlevor påträffades vid Saltkällan i Munkedal. Polisen misstänkte tidigt att det kunde röra sig om försvunna Alexander från Uddevalla som Bohusläningen tidigare rapporterat om.

LÄS MER: Frivilliga söker efter försvunnen man i Hogstorp

Under tisdagen står det klart att kroppen har identifierats och polisen bekräftar att de initiala misstankarna var korrekta.

– Det har gjorts dna-undersökning och tandläkare har även kunnat bekräfta att det är Alexander det handlar om, säger Sten Rune Timmersjö.

LÄS MER: Försvunne Alexander är polisens huvudtes – men identifiering kan dröja

I samband med att kvarlevorna hittades i Saltkällan spärrade polisen av ett stort område som söktes igenom. Sedan tidigare visste polisen att Alexander senast sågs vid Hensbacka herrgård den 19 januari 2020 tillsammans med en kamrat.

Vad som hänt Alexander finns det ännu inga svar på.

– Vi har inte hittat några tydliga skador på kvarlevorna så dödsorsaken är ännu okänd. Det kommer en rättsläkare nu att få titta över, säger han.

I och med att dödsorsaken fortfarande är okänd utreds fallet nu som mord, vilket är rutin för polisen.

Anhöriga är underrättade.