Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Arkivbild. Bilden har inget med artikeln att göra. Bild: Johan Nilsson/TT

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Polisen efter svåra olyckan på väg 162

På fredagskvällen inträffade två trafikolyckor på väg 162. Vid den första omkom en man efter en frontalkrock. Polisen säger att man inte utreder något samband mellan olyckorna, som alltså inträffade på samma länsväg.

Strax efter klockan 18 på fredagskvällen inträffade en frontalkrock mellan en mindre lastbil och en personbil, på väg 162 i Lysekil. I personbilen färdades två personer.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Polisen meddelade senare under kvällen att en person omkommit i olyckan.

LÄS MER: En person död efter frontalkrock

Strax innan midnatt inträffade ytterligare en trafikolycka på väg 162, vid Gläborg. Sju personer befann sig i en bil som av okänd anledning voltade av vägen och en stor räddningsinsats drog igång.

Två personer fördes senare till sjukhus. Ingen av dem uppges ha livshotande skador.

LÄS MER: Flera skadade i singelolycka

Polisens presstalesman för region Väst, Stefan Gustafsson, uppger att polisen inte ser något samband mellan de två olyckorna.

– Jag har fått frågan om väg 162 är en livsfarlig väg. Men nej, det kan vi inte se att det är. Vi kan inte se att det här är en mer olycksdrabbad väg än någon annan. I den ena olyckan handlade det om en frontalkrock. Flera timmar senare inträffar en singelolycka, på en helt annan del av väg 162, där föraren misstänks för flera brott, säger Stefan Gustafsson och berättar att polisen inte utreder något samband mellan olyckorna.

Föraren vid singelolyckan misstänks för drograttfylleri, misstänkt vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.