Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Polisen jagar efterlyst person

En man såg sin kompis stulna bil vid Öresjö och ringde polisen. Sedan pågick en jakt på föraren, som är på rymmen från en ungdomsvårdanstalt.

Natten till måndagen stals en bil i Trollhättan och ägaren lade ut en bild på Facebook. Ett vittne hade sett bilden och observerat bilen i närheten av Öresjö.

– Ett vittne såg bilen komma körande med några personer i och kunde identifiera föraren. Föraren är avviken från ungdomsvårdanstalt. Han är alltså under 18 år, säger Ola Kleinert, jour-FU i Trollhättan.

Under måndagskvällen cirkulerade flera polisbilar runt Öresjö och stora badplatsen men utan att hitta bilen och föraren, bilen hittades dock en stund senare en bit därifrån.

– Han har stuckit därifrån och man har anträffat bilen, men han är fortfarande på rymmen, säger Ola Kleinert.

Personen eftersöktes med hundpatrull och med hjälp av helikopter. Jakten pågick i olika delar i Trollhättan, däribland centrala Trollhättan. Poliser har även synts i Skoftebyn.

Strax innan klockan 21 kunde polisen lokalisera den efterlysta personen.

– Det blev en träff så småningom på den efterlysta personen. Tack vare tips från allmänheten och bra fotarbete av hundpatrullen så lyckades man lokalisera personen till området kring Sylteskolan, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen.

Det ska ha varit två personer i den stulna bilen och båda är hittade.

Det är oklart vad det blir för brottsrubricering.

På tisdagsmorgonen berättade Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare i östra Fyrbodal, att föraren som var på rymmen nu är återförd till ungdomsvårdsanstalten.

Erika Gustafsson, tillförordnad gruppchef på utredningsenheten hos Polisen meddelar senare under tisdagen att ärendet kommer utredas vidare och de inblandade kommer kallas till förhör inom den närmaste tiden.