Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Hannes Ojensa

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Polisen sökte försvunnen kvinna

Polisen inledde en stor sökinsats på fredagsmorgonen efter en försvunnen kvinna utanför Dals Rostock i Mellerud. Strax före klockan nio meddelade polisen att kvinnan var återfunnen välbehållen.

Under torsdagskvällen anmäldes en kvinna i 60-årsåldern försvunnen i området väster om Dals Rostock i Melleruds kommun. Enligt anmälan ska hon ha varit försvunnen sedan runt lunch på torsdagen. Polisen har sökt efter kvinnan under kvällen och natten, men inte kunnat hitta henne.

På fredagsmorgonen inleds ett större sök i området sydväst om Dals Rostock, som tar vid där man avslutade under natten.

– Vi drar igång ett större sök med helikopter, ett 50-tal militärer och ett antal hundpatruller från polisen för att se om vi kan hitta henne. Det finns en hel del vattendrag och sådant i området, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman.

Polisen vill ha in information från allmänheten som kan sättas i samband med försvinnandet på telefonnummer 114 14. Enligt polisen ska kvinnan vara 168 centimeter lång, brunt hår med ljusa slingor och glasögon. Vid försvinnandet ska hon ha haft på sig mörkblå shorts, randig t-shirt i lila och blått, brun mockajacka och bruna skor.

Strax före klockan nio på fredagen skriver polisen på sin hemsida att kvinnan är återfunnen välbehållen. Hon hittades av en privatperson i området och kommer tas till en vårdcentral för hälsokontroll.

– Vi är glada att hon hittats och att hon under omständigheterna mår bra, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i Region Väst.

Det är oklart till vad som lett fram till kvinnans försvinnande men det ska inte röra sig om någon misstanke om brott i samband med försvinnandet.