Var är Magnus? Han har varit försvunnen sedan början av december.
Var är Magnus? Han har varit försvunnen sedan början av december. Bild: Arkiv/Privat

Polisens drag för att hitta Magnus: Vallning

Sökandet efter Magnus Natschki, 36, går trögt. Trots att polisen söker med helikopter, hundförare och patruller är han fortfarande försvunnen. Nu har man till och med tagit hjälp av någon eller några av de misstänkta i mordärendet.
– Vi har genomfört vallning, berättar polischefen Sten-Rune Timmersjö.

ANNONS
|

På fredagen gick åtalstiden ut för åklagaren i målet som rör det misstänkta mordet på Magnus Natschki. Åklagaren har begärt åtalsförlängning i två veckor och skriver i handlingarna som skickats till tingsrätten att man hållit förhör med de misstänkta men att fler förhör behöver genomföras. En av de misstänkta ska ha svarat på flera av förhörsledarnas frågor med "ingen kommentar".

Dessutom fortsätter arbetet med att "säkra, sammanfatta och analysera information från mobiltelefoner". Samtidigt har det också skickats en begäran om rättslig hjälp i brottmål till annat land.

– De greps ju i Danmark och Tyskland och då får man rättshjälp därifrån. Det är väl lite kompletteringar som ska göras, berättar Sten-Rune Timmersjö, chef vid polisens enhet för grova brott i Fyrbodal.

ANNONS

Vad rör det sig om för kompletteringar?

– Det vill jag inte gå in på.

Polischefen Sten-Rune Timmersjö
Polischefen Sten-Rune Timmersjö Bild: Arkiv

Sökandet fortsätter

Men den stora frågan är: Var är Magnus?

Han har varit försvunnen sedan den sjätte december förra året och det är också då som man misstänker att han blivit mördad.

Hur går sökandet?

– Det går riktigt dåligt. Alla som är lediga är ute och tittar, hundförare, patrullerna när de inte har något speciellt så åker de och tittar. Vi har fått in massor med tips men vi har inte hittat honom, vi har inte hittat platsen där han finns, säger Sten-Rune Timmersjö.

Vallat

 Magnus Natschki
Magnus Natschki Bild: Privat

Polisen gick för några veckor sedan ut och frågade om hjälp för att hitta en grusplan som ska ligga i närheten av E 6 ungefär en timmes bilfärd från Lövgärdet i Angered.

För att komma in på grusplanen kör man mellan något vitt. Det kan vara i princip vad som helst som betongsuggor, inplastade höbalar eller något annat. På området ligger det sedan två grushögar. Hittar polisen den platsen tror de att de ska hitta Magnus.

– Vi har hittat flera sådana ställen som vi utgår ifrån och som vi söker i närheten men det har inte fört oss närmare Magnus, det har det inte gjort. Tyvärr. Det är väldigt frustrerande detta!

ANNONS

Polisen har sökt på alla möjliga tänkbara sätt - även med hjälp av en eller flera av de häktade i målet:

– Vi har genomfört vallning, det har vi gjort men det har inte hjälpt, berättar Timmersjö men vill inte gå in på om man vallat en eller flera av de häktade.

Fem män sitter häktade misstänkta för olika inblandning det misstänkta mordet på Magnus Natschki. Två är misstänkta för just mord, två är misstänkta för skyddande av brottsling och den femte är misstänkt för grov misshandel.

Här kommer Missing people att samlas under lördagen.
Här kommer Missing people att samlas under lördagen. Bild: Google maps

Missing people ska söka

Och under lördagen kommer Missing people att söka efter Magnus. På sin Facebooksida skriver de att samlingsplatsen är Simons Värdshus i Hogstorp.

– Det är där har vi varit lite koncentrerade med hundar och helikopter har varit uppe flera gånger. Men vi har också utvidgat det sökområdet så vi har varit uppemot Saltkällan, säger Timmersjö och fortsätter.

– Det är vårt prio att hitta honom särskilt för de anhörigas skull.

VET DU NÅGOT? Hör av dig till polisen på 114 14

ANNONS