Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under den senaste veckan har polisen i östra Fyrbodal fått in ett antal falska 500-kronorssedlar som använts i butiker i området. Bild: Björn Larsson Rosvall/Exponera
Under den senaste veckan har polisen i östra Fyrbodal fått in ett antal falska 500-kronorssedlar som använts i butiker i området. Bild: Björn Larsson Rosvall/Exponera

Polisens varning: Falska sedlar i omlopp

Falska 500-kronorssedlar har använts i butiker i Trollhättan den senaste tiden. Nu uppmanar polisen i östra Fyrbodal att man ska vara uppmärksam på pengarna man använder.

Under den senaste veckan har polisen i östra Fyrbodal fått in ett antal falska 500-kronorssedlar som använts i butiker i området.

– Det har handlats med dessa i butiker på Överby och i Trollhättan, säger utredningsbefäl Hans Frykler.

Mindre än äkta sedlar

Polisen vill därför uppmana allmänhet, butikspersonal och andra som hanterar pengar att vara extra uppmärksamma på sedlar. Enligt Hans Frykler är de falska sedlarna inte helt lätta att genomskåda men med ett skarpt öga är det inte omöjligt.

– De är bra gjorda, men det går att känna på papperskvalitén. De är också lite mindre än vanliga 500-kronorssedlar, säger han.

Använts i flera led

I nuläget finns ingen misstänkt i ärendet och polisen arbetar för att försöka ta reda på varifrån sedlarna kommer. Ett svårighet med det är att en falsk sedel kan ha hanterats av olika personer i flera led innan den når polisen.

– Bara för att en person betalar med en falsk sedel betyder det alltså inte att det är den som ligger bakom det hela.

Den som påträffar en sedel som misstänks vara falsk uppmanas att kontakta polisen på telefonnummer 11414.