Problemen på järnvägen lösta

Nu meddelar Trafikverket att både växelfelet i Vänersborg och problemen på Göteborgs central är lösta. Men för resenärerna kan tågen ändå bli försenade under eftermiddagen.Under fredagen möts resenärer av inställda sträckor både mellan Uddevalla och Herrljunga och på Västtågen mot Göteborg.

ANNONS
|

Både under torsdagen och fredagen har resenärer möts av inställda sträckor både mellan Uddevalla och Herrljunga och på Västtågen mot Göteborg.

Problemen på sträckan mellan Uddevalla och Herrljungs berodde på ett växelfel i Vänersborgmen ska nu vara fixat.

– Efter klockan 14 kan de första tågen börja rulla. Men om det blir några följdförseningar får man fråga sitt tågbolag om, säger Sven Lindberg på Trafikverkets pressjour.

Trafikverkets prognos var att växelfelet skulle vara åtgärdat så att morgontrafiken skulle kunna köras som vanligt på fredagen. Men senare meddelade man att problemet skulle ta längre tid att lösa. Buss har ersatt tågen på vissa delar av sträckan.

ANNONS

Men även pendlarna på Västtågen till och från Göteborg kommer möttes av inställda tåg under fredagen. Men nu ska gårdagens brand i en högspänningskabel i närheten av Göteborgs central vara löst.

–Från tolv ska trafiken ha börjat rulla normalt. Det kan bli eventuella förseningar men det får man fråga respektive tågbolag om, säger Sven Lindberg.

ANNONS