Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skogsbrand Koberg Bild: Johan Wedenström
Skogsbrand Koberg Bild: Johan Wedenström

Räddningstjänsten häver eldningsförbud

Det eldningsförbud som utfärdades för en dryg vecka sedan i bland annat Uddevalla, Lysekil och Munkedal har nu hävts. Det meddelade räddningstjänsten under måndagen.

Den varma och torra inledningen på sommaren gjorde att det omkring den 12 juni infördes eldningsförbud i samtliga kommuner i Bohusläningens upptagningsområde. Men den gångna helgens väderomslag har gjort att eldningsförbudet hävts på bred front.

LÄS MER: Risk för brand – förbjudet att elda

Först ut bland kommunerna i mellersta och norra Bohuslän att häva förbudet var Strömstad, Tanum och Sotenäs, som meddelade att det åter var tillåtet att elda från och med söndagsmorgonen.

Under måndagen informerade även Räddningstjänsten MittBohuslän att eldningsförbudet hävs i Uddevalla, Lysekil och Munkedal från och med klockan 14. Skälet till beslutet är ändrade väderleksförhållanden och lägre brandrisk. Även Färgelanda kommun meddelande under måndagen att eldningsförbudet upphör, från och med klockan 14.

Däremot har Orust kommun, där totalt eldningsförbud infördes den 16 juni, valt att inte häva förbudet.

– Det kommer komma in en ny värmeperiod så vi väljer att inte häva det än, säger Marcus Larsson, räddningstjänsten Orust.