Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Rätta svaren i Bohusläningens jubileumstävling

I samband med att Bohusläningen fyllde 140 år fick ni läsare chansen att tävla om biobiljetter genom att svara på några frågor om vår historia. Här är de rätta svaren.

Det var svaren på följande tre frågor, tillsammans med en motivering, som ni läsare behövde skicka in till oss för att delta i tävlingen:

1. Vilket år trycktes Bohusläningens första papperstidning?

2. Vilket år startades Bohusläningens webb bohuslaningen.se?

3. Vem grundade Bohusläningen?

Att Bohusläningen första gången trycktes 1878 och att vår grundare hette Ture Malmgren var det många av er som visste.

Klurigt värre

Värre var det med fråga nummer två. Ni gissade på allt från mitten av 90-talet till 2017. Men sanningen är att bohuslaningen.se första gången såg dagens ljus 2001.

– Vår sajt fick ingen flygande start. Vi började bland annat med att ta betalt, och systemet var krångligt, säger Christer Lindgren, som varit fast anställd på Bohusläningen sedan 1981, om varför årtalet inte tycks ha fastnat hos läsarna.

LÄS MER: Firar 140 år med läsartävling

– Men ett par år senare blev folk mer medvetna och i dag är det många tidningar som tar betalt på nätet. Vi var nog lite före vår tid.

Tio läsare får pris

Vägraset vid Småröd, Ljungskile SK:s avancemang till Allsvenskan och Trippelmordet i Uddevalla är några av de stora nyhetshändelserna han jobbat med under de senaste 17 åren.

– Jag var med och startade vår webb-tv också. Ett av de första inslagen vi gjorde handlade om att man släckte ner den analoga signalen i tv-masten på herrestadsfjället. Det kändes passande.

Det var bara fyra tävlande som fick alla rätt, men eftersom vi lovat fyra biobiljetter var till tio vinnare så vinner även de sex läsare som kom närmast på fråga nummer två.

Vinnarna kontaktas via mejl.