Rasmus Paludan, partiordförande för högerextrema partiet Stram Kurs, bränner en Koran. Nu planerar han att söka tillstånd för en manifestation i Trollhättan.
Rasmus Paludan, partiordförande för högerextrema partiet Stram Kurs, bränner en Koran. Nu planerar han att söka tillstånd för en manifestation i Trollhättan. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Rasmus Paludan ska söka tillstånd för manifestation i Trollhättan

Den dansksvenske högerextremisten och koranbrännaren Rasmus Paludan ska söka tillstånd för en manifestation i Trollhättan, säger han till SVT:s Aktuellt.

ANNONS

I påskhelgen skakades Sverige av de värsta upploppen på flera decennier och utlösande faktorn var den högerextreme politikern Rasmus Paludans manifestationer i olika städer runt om i Sverige.

Resultatet blev våldsamma kravaller som i första hand var riktade mot polisen.

Paludan, som är partiordförande för högerextrema partiet Stram Kurs, är nu fast besluten att komma åter och hålla det han kallar valtal och för att bränna fler koraner. Paludan planerar att söka demonstrationstillstånd för nya möten i Sverige, bland annat i Trollhättan.

– Jag kommer att söka tillstånd för nästa vecka i Landskrona, Linköping, Norrköping, Örebro, Borås och Trollhättan, säger han till SVT:s Aktuellt på tisdagskvällen.

ANNONS
ANNONS