Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Så blir vädret i helgen

Ostadigt väder med skiftande temperaturer – det är vad som kan väntas från vädergudarna de kommande dagarna.

Större delen av veckan kantas av molniga förhållanden, regnperioder men också flera solchanser.

SMHI:s meteorolog Alexandra Ohlsson berättar att molnen dominerar kommande dagar.

– Under torsdagseftermiddagen bryter solen igenom och det väntas bli en del eftermiddagssol. Det finns dessutom flera chanser till luckor i molntäcket då solen tittar fram under förmiddagen.

Med andra ord kan du vänta med att pälsa på dig och leta fram isskrapan.

Ingen frost i sikte

– Det finns ingen anledning att oroa sig för några frostiga förhållanden under den här veckan, troligen inte under början av nästa heller, säger Alexandra Ohlsson.

Under veckan pendlar temperaturerna mellan 13–15 grader, men i slutet och framåt helgen väntar regn.

– Ostadigt väder är på ingång under fredagen. Det är ett regnområde som rör sig in redan natten till fredag och första halvan av dagen kommer det att vara ihållande regn som under andra delen övergår i spridda skurar.

Även helgen kommer innebära perioder av nederbörd.

– Räkna med regn av och till. Ett ganska ostadigt väder med temperaturer mellan 11–14 grader.

Varmare än vanligt

Däremot påpekar Alexandra Ohlsson att det snarare är ovanligt varmt än kallt för att vara i slutet av september/början av oktober.

– Det har vi att tacka de molniga nätterna för. Molnigheten hjälper till att hålla temperaturerna uppe nattetid som i sin tur resulterar i att dagtemperaturerna blir relativt höga.

Det klassiska höstvädret med råa temperaturer och kalla nätter har ännu inte visat sig – och det kommer nog dröja ytterligare. I nästa vecka skymtas dock ett smakprov, enligt nuvarande prognoser.

– Det syns tendenser att kalla och kyliga vindar kommer in mot oss från Storbritannien. Vindar och temperaturer som påminner oss om hur höstvädret brukar vara. Men de riktiga höstdagarna får vi vänta ett tag till på.