Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Påskhelgen ser ut att bli solig men kall. Bild: Nicklas Elmrin.

Så blir vädret i påsk

Kyligt och växlande molnighet, men ingen risk för varken regn eller snö. Det kommande påskvädret blandar och ger.

Påsken står för dörren och mängder av människor gör sig just nu redo för att fira med sina nära och kära. Men den som hoppats på att kunna ägna sig åt utomhusaktiviteter måste kanske tänka om. Vårvärmen lyser åtminstone fortfarande med sin frånvaro.

På skärtorsdagen, den stora trafikdagen när många svenskar väntas ge sig ut på vägarna för att ta sig till sina respektive familjer, blir det soligt i stora delar av Bohuslän. Även om det under delar av dagen också kan synas en del moln på himlen.

– Temperaturen kommer att ligga på någon enstaka plusgrad mitt på dagen, och det blir lite småblåsigt, säger Ian Engblom, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

– Vinden blir sydostlig och vrider till ostlig, och den kommer att kännas en hel del. På natten blir det sedan flera minusgrader.

Kallast närmast kusten

Under långfredagen fortsätter det halvklara vädret, även om det under eftermiddagen väntas bli lite molnigare. Temperaturen väntas då också bli något högre.

– Det ser ut att bli mellan två och fyra grader i Bohuslän, men allra närmast kusten lär det bli lite kallare.

På lördag är det själva påskafton och dags att duka fram den stora middagen. Passande nog väntas det dygnet också bli det mildaste av alla under den långa helgen.

– Det blir ganska så soligt på påskafton och temperaturen ser ut att hamna på fem plusgrader i de flesta delar av området, säger Ian Engblom.

Ingen nederbörd i sikte

De kalla nätterna och halvklara dagarna fortsätter sedan. På söndag är det påskdagen och även den bjuder på växlande molnighet. Temperaturen väntas då ligga på omkring tre plusgrader.

När de mätta och utvilade helgfirarna sedan ger sig ut på E6:an och de andra vägarna igen på annandag påsk på måndagen lär det fortfarande behövas skrapas fönsterrutor på bilarna.

– Den kalla temperaturen ser ut att hålla i sig ett tag framöver, men det ser åtminstone inte ut att bli någon nederbörd, säger Ian Engblom.