Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Så har nyårsnatten varit för polisen

En normal nyårsnatt i landet – men stökigt i Västsverige med bland annat ett mordförsök i Trollhättan och en dödsolycka i Dalsland. Så summerar polis och räddningstjänst kvällen och natten.

I centrala Trollhättan hittades en man i 20-årsåldern under nyårsnatten svårt knivskadad.

– Vi fick in larmet klockan 01.36 om att man påträffat en man utomhus som är knivhuggen, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Ingen hade på nyårsdagens morgon gripits som misstänkt för dådet. Mannen är förd till Norra Älvsborgs länssjukhus.

– Jag kan inte säga mer än att det är så allvarligt att det rubriceras som försök till mord, alternativt dråp, säger Löfstrand.

Man omkom i bilolycka

Utanför Bengtsfors i Dalsland omkom en man i 30-årsåldern efter en trafikolycka på nyårsaftonen. Anhöriga har underrättats.

Singelolyckan inträffade vid 20-tiden när en personbil fick sladd, åkte in i vägräcket och voltade av vägen.

– Det var två personer i 30-årsåldern som färdades i bilen. En man omkom och andra personen skadades och fördes till sjukhus, säger Ann-Christin Löfstrand vid polisen.

Jonas Gustafsson, inre befäl på Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund, beskriver natten som relativt lugn.

– Det har inte varit några större händelser för vår del i natt. Vi åkte på ett brandlarm under tisdagskvällen där någon hade skjutit raketer inomhus. Det blev skador på möbler men ingen allvarlig brand. I övrigt har det generellt varit relativt lugnt, säger han.

Relativt lugn natt

Jenny Helmbro är jourhavande förundersökningsledare hos polisen i västra Fyrbodal.

– Patrullerna har haft en hel del att göra men inga större händelser utan sådant som generellt hör nyårsnatten till, säger hon.

Samma uppfattning har jourhavande förundersökningsledare Marcus Carlsson i östra Fyrbodal.

– Min känsla är att det var varit relativt lugnt. Förutom mannen som hittades knivskadad i Trollhättan så har det varit enstaka fyllerier men inte så mycket mer. Inga bilbränder eller annat som vi sett tidigare i veckan, säger han.

Bråk och fylla har dominerat

I Göteborg var nyårsnatten bitvis orolig och stökig när mycket folk rörde sig i de centrala delarna, främst på Avenyn.

– Det har varit stökigt. Det ringer oavbrutet, men vi har inga jättegrova saker än så länge. Det är mycket bråk och fylla, och mycket med folk som blir beskjutna med raketer, men inte mot polisen vad vi fått veta, säger hon.

På nyårsdagens morgon summerade polisen i region väst kvällen och natten i området med totalt 267 händelser där fylla. misshandel, bråk och skadegörelse har dominerat.

Polisen i region Väst har under nyårskvällen/natten hanterat:

51 misshandel

17 skadegörelse

59 bråk

62 fylleri

62 ofog barn/ungdom

12 självmordsförsök

4 psykisk ohälsa

Källa: polisen