Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Så många har smittats i din kommun

Under vecka 31 har spridningen av covid-19 fortsatt öka i Bohuslän – trots att allt fler blir vaccinerade. Till nästa vecka väntas dock en rekordstor leverans med dos två till regionen.

Förra veckan var den fjärde i rad där antalet nya covid-19 fall ökade. Totalt i Västra Götalandsregionen har 580 nya fall konstaterats. Inom Bohusläningens område har ingen kommun haft en minskning av antalet nya smittade. Västra Götalandsregionen informerar om att smittspridningen orsakar en fortsatt hög beläggning på sjukhusen i regionen.

Så många har smittats i din kommun:
Kommun Antal smittade vecka 31 (vecka 30)
Uddevalla 18 (12)
Sotenäs 9 (3)
Tanum 4 (1)
Munkedal 1 (1)
Lysekil 1 (0)
Orust 3 (2)
Färgelanda 0 (0)
Strömstad 6 (6)

89 000 doser på ingång

Fram till och med vecka 31 hade hela 77 procent av den vuxna befolkningen i Västra Götaland fått minst en dos och 50,5 procent är fullvaccinerade. Inför nästa vecka kommer även en rekordstor leverans vaccin för dos två att skickas till regionen.

– Att vi nu får så mycket vaccin till dos två gör att många fler blir kan bli fullvaccinerade, och det är väldigt glädjande, säger vaccinationssamordnare Kristine Rygge i ett pressmeddelande.

14 000 av de 89 000 doserna som levereras under den kommande veckan är för dos 1, nu när även 16- och 17-åringar kan boka tid för vaccinering.

Från och med idag 12 augusti har det även kommit ett tillägg i covidbeviset, som tidigare endast använts som bevis för genomförd vaccination mot covid-19. Detta tillägg berör ovaccinerade som smittats, tillfrisknat och testats negativt.

Viktigt att veta är att du endast kan registrera negativa provsvar i covidbeviset om de är tagna av sjukvårdspersonal. Alltså inte egentagna PCR-test.