Arkivbild.
Arkivbild.

Så ska ungdomspsykiatrin bli bättre

22 miljoner har avsatts till bland annat fler psykologer och psykiatriker.

ANNONS
|

Redan i våras rapporterade Bohusläningen om en ansträngd situation BUP, barn- och ungdomspsykiatriska kliniken med långa väntetider för patienterna. Efter några månader var läget ännu allvarligare då bristen på bland annat psykologer var stor.

Nu har 22 miljoner kronor avsatts för att man ska kunna nå de mål som satts upp för barn- och ungdomspsykiatrin i regionen. Det är regionpolitiker i fullmäktige som antagit planen för de närmaste fyra åren. Och det handlar bland annat om att anställa mer personal.

– Att vi har personalbrist gör att man inte får bukt med köerna och det är en stor frustration. Planen handlar dels om att höja kompetens på den personal vi har men också att vara en konkurrenskraftig arbetsplats. Men det är en svår nöt att knäcka.

ANNONS

Det säger Monica Selin (KD) som är ordförande i Psykiatriberedningen.

– I och med att vi avsatt de här pengarna och antagit den här planen så tycker jag att vi som arbetsplats signalerar satsa på barn och ungdomspsykiatrin, säger hon.

Andra mål under de närmsta fyra åren är bland annat att man ska bli av med beroendet av inhyrd bemanning. Dessutom ska man titta över hur man ska organisera mobila team och om det kan bli aktuellt att starta nya mottagningar.

– Planen handlar om att alla barn och ungdomar ska ha rätt till lika bra vård oavsett var man kommer ifrån, säger Monica Selin.

ANNONS