Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Södra Skärgården Långedrag Saltholmen Kössö Köpstadsö Styrsö Donsö Färja Skärgårdstrafiken Bild: Langhjelm

Så undviks trängsel på populära färjelägen i midsommar

För att undvika smittspridning i midsommar kommer Västtrafik att öka sin kapacitet och sätta in extra färjor vid populära färjelägen i Bohuslän så att trängsel undviks.

För att underlätta för resenärer som har tänkt fira midsommar längs Bohuskusten har Västtrafik tagit fram ett åtgärdspaket med kajvärdar som kommer se till att resenärer håller avstånd från varandra samt förstärka färjetrafiken där trängsel kan uppstå.

Nu har Västtrafik satt in fler färjeavgångar i sommar samt tagit extra höjd genom att ha beredskap för fler avgångar ifall trängsel skulle uppstå.

– Vi kommer bevaka populära färjelägen under midsommar och om behov uppstår kommer vi att ytterligare förstärka båttrafiken med extra avgångar, säger Mette Ramquist, presschef på Västtrafik.

Man kommer dessutom att placera ut 50 värdar och informatörer som kommer ledsaga resenärer rätt samt se till att ingen behöver trängas i midsommar.

Färjelinjen mellan Lysekil stad och Skaftö kommer inte erbjuda några extra avgångar under midsommar men kommer ta 40% mindre passagerare ombord meddelar Dejlig Cruise som trafikerar linjen.

– Vi kommer ta ombord 133 av 220 passagerare samt ha en väktare ombord på kvällen, säger Anders Kajrud, skeppare på Dejlig Cruise.

Västtrafik räknar att det även kan bli trångt på Torp köpcentrum, som är en populär knutpunkt för resenärer som skall ta sig ut till Bohuslän.

– Vi kommer även att ha värdar vid Torp som kommer se till att resenärer håller avstånd till varandra när de väntar på att kliva ombord på bussarna, säger hon.

Ett antal extra busslinjer från Göteborg till populära orter i Bohuslän kommer därtill sättas in under midsommar tillägger hon.

Om man trots detta skulle vara orolig för att det kommer bli trångt när man skall ut och resa rekommenderar hon att man stannar hemma eller helt undviker att åka ut till de allra populäraste färjelägena.

För dig som inte vill trängas i midsommar undvik dessa färjelägen

Lysekil Södra hamnen

Gullholmen

Käringön

Tuvesvik

Åstol

Koster

Strömstad Norra hamnen