Midsommarhelgen får blandade recensioner av polisen
Midsommarhelgen får blandade recensioner av polisen Bild: Andreas Olsson / Lena Garnold

Så var midsommarafton enligt polisen: ”En vanlig midsommar”

Förutom fest och glada miner brukar midsommarhögtiden också präglas av fylla och bråk. Årets midsommar har inga händelser som sticker ut, men polisen menar att natten varit både lugn och stökig.

ANNONS
|

De senaste högtiderna har på många håll varit betydligt lugnare än vanligt med mindre sällskap. På Kosteröarna utanför Strömstad har polisen fått in två anmälningar om misstänkt misshandel.

LÄS MER:Misstänkt misshandel på Kosteröarna

Stökigt, enligt vakthavande befäl

Enligt Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, har nattens händelser påmint om en vanlig midsommar. Framförallt har det varit stökigt i Bohuslän, menar han.

– Det har varit väldigt fullt upp. En vanlig midsommar. Man har inte märkt av att det är någon pandemi, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt Jens Christensen är det campingplatser och festplatser som har dominerat i vanlig ordning. Men han menar att det inte har varit tal om några större händelser.

ANNONS

– När det är såhär mycket att göra är det inte något som sticker ut särskilt. Det har varit att göra under hela natten, säger han.

Polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler sammanfattar på midsommardagens morgon:

– Det har varit mycket i hela regionen. Polisen har haft mycket att göra hela natten.

Men polisen har lite delade uppfattningar om hur midsommarnatten varit i Bohuslän. Enligt Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare för polisen i Uddevalla, är det inga större händelser som sticker ut.

– Det är väldigt ovanligt att det är så lugnt under midsommar. Det var lugnt förra midsommaren också, säger Lars Ström.

– Det har varit mycket folk ute, men de har tydligen skött sig hyfsat bra. Corona spelar nog in i år också, hade krogarna varit öppna senare hade det nog sett annorlunda ut, säger Lars Ström.

ANNONS