Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sörbygdsdagarna bjuder på bilar och gemenskap

I helgen kan du delta på Sörbygdsdagarna. Under fredag och lördag kommer Hedekas sprudla av underhållning, musik och många olika aktiviteter.

Ann Britt Trogen, en av de som håller i trådarna säger att syftet är att både barn och vuxna kan njuta av programmet med olika aktiviteter.

Allt börjar på fredag eftermiddag med Lady Cruise. Samtidigt öppnar evenemangsområdet vid bygdegården.

– Lady Cruise är en underhållning för all tjejer som kommer från Västsverige. 370 tjejer har anmält sig för eventet. De samlas på torget och minglar, får goody bag som present och får festa och ha kul i helgen, säger Ann Britt Trogen.

I programmet deltar också internationella gäster, både som besökare och artister.

Kevin Keenan, 52 år och Ann Keenan, 61 år är ett par har kört hela vägen i tre dagar från Glasgow till Hedekas för att delta i Lady Cruisen.

– Vi är jätteglada att få vara här. Det är en underbar och helt annorlunda upplevelse för vi kommer stanna hos vänner och träffa många andra svenskar, säger Kevin Keenan med ett stort leende.

För Ann Keenan är det roligt att lära sig svensk kultur.

– Vi hoppas att få en härlig helg på Sörbygdsdagarna, dansa mycket och lära känna både svenskarna och kulturen, säger Ann Keenan.

Bland gästerna finns tre amerikanska artister John Griffin, Parker Redmond och Timothy Baker från Nashville som kommer spela countrymusik för andra gången under fredagen. De har kört en workshop under onsdagen om låtskrivande, inspelningsprocessen och information om hur det är att sjunga i hemlandet.

– Countrymusik samlar människor från hela världen. Vi är här för att träffa svenskarna och andra artister, få vänner och välkomna dem också till Nashville, säger Timothy Baker, 23 år, en av de amerikanska artisterna.

Lördagen bjuder bland annat på torgmarknad, Lilla kung Sverre loppet, veteranbilsrally, bilutställning, slåttergille, liveband, fotboll med mixade lag.

Då kommer också Fordonsveteranernas pris att delas ut och ett pris för snyggaste ekipage.

Programmet arrangeras av Sörbygdens Samhällsföreningar som består av Munkedals Fordonsveteraner Hedekas, Svenska kyrkan, Sörbygdens hembygdsförening Sörbygdens samhällsförening SMOK, Small Lake Cruises, Offroad Bohuslän, Friluftsfrämjandet och Hedekas IF.