Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Senaste nytt om coronaviruset

Det nya coronaviruset sprids över världen. Här nedan rapporterar Bohusläningen det senaste om coronaviruset och dess spridning. I chatten kan du också se hur läget utvecklats över tid och ställa frågor till våra reportrar. Längre ner på sidan hittar du också aktuell statistik om coronaläget i Sverige och världen.

Den 11 mars 2020 klassade Världshälsoorganisationen WHO coronaviruset som en internationell pandemi. Onsdagen den 24 februari 2021 har det därmed passerat 351 dagar.

Chefer på kommunen har redan fått sin första dos av vaccinet mot covid -19. Men det är inte någon som trängs undan och blir utan, enligt säkerhetschef Björn Segelod som är en av dem som fått sprutan.

– Jag fick min första dos i lördags. De ringde klockan halv fyra och undrade om jag kunde komma ner inom en kvart, och det kunde jag, säger Björn Segelod.

Uddevalla kommun hemlighåller den upprättade reservlistan över chefer och anställda som kan få överblivet vaccin. Trots upprepade försök får Bohusläningen inte se listan – och får heller inget svar på begäran.

– Så får det inte gå till, säger kommunens jurist, Camilla Carlbom Hildingsson.

Lungorna är till viss del förstörda och kommer troligtvis aldrig bli som förut igen. Jerry Kartberg är tillbaka hemma efter att ha vårdats för covid-19 i en månad på Näl. Han har kommit hem till en vardag som är helt olik det liv han levde innan.

– Det är svårt att andas när jag blir ledsen, säger han.

Se aktuella siffror över spridningen i Sverige nedan

Källa: Folkhälsomyndigheten

Se aktuella siffror över spridningen i världen nedan

Under fliken "Map" finns en interaktiv världskarta med bekräftade fall, dödsfall och bekräftat tillfrisknade:

Källa: Johns Hopkins university