Under lördagseftermiddagen körde en person i personbil in i vajerräcket på Riksväg 44. Föraren är förd till sjukhus med ambulans.
Under lördagseftermiddagen körde en person i personbil in i vajerräcket på Riksväg 44. Föraren är förd till sjukhus med ambulans. Bild: Filip Landqvist

Singelolycka på riksväg 44

En singelolycka skedde under lördagseftermiddagen på riksväg 44 i höjd med Trestad i riktning mot Uddevalla. Föraren är skadad och har förts till sjukhus med ambulans.

ANNONS
|

En person i personbil har under lördagseftermiddagen kört in i mitträcket på riksväg 44 i höjd med Gunnebo i riktning mot Uddevalla. Larm inkom till SOS Alarm strax före klockan halv fem.

– Föraren är förd med ambulans till Norra Älvsborgs Länssjukhus men det är oklart skadeläge, säger William Kokkonen, SOS Alarm.

Räddningstjänsten är kvar på platsen vid femtiden på eftermiddagen. Ett körfält är avstängt, så framkomligheten är begränsad.

– Bilen har kört in i vajerräcket i hundra meter men står nu på vägens högra sida. Den står dumt till, säger Tony Karlsson, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Strax före halv sju-tiden på kvällen står det klart att föraren inte drabbats av några allvarligare skador.

ANNONS

– Det rör sig om en 52-årig man med lindriga skador, säger Mikael Dessner, NU-sjukvårdens tjänsteman i beredskap.

ANNONS