Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Sjödrama i Strömstad

Sjöräddningssällskapet i Strömstad fick rycka ut under torsdagsmorgonen när det började brinna i maskinrummet på en fiskebåt.
– Initialt lät det ganska oroväckande, säger Adam Goll-Rasmussen på Sjöräddningssällskapet.

Strax efter klockan sex under torsdagsmorgonen larmas Sjö- och flygräddningscentralen om en brand i en fiskebåt. Båten ska ha befunnit sig i höjd med Tjurholmen och haft en person ombord.

– Personen om bord klarade att skjuta ner pulver från en pulversläckare i maskinrummet och stängde sedan luckan så elden släcktes, säger Adam Goll-Rasmussen på Sjöräddningssällskapet.

Elden ska ha startat i maskinrummet där ett bränslerör spruckit och diesel har sedan droppat ner på ett grenrör. Genom grenröret går avgaser och därför blev röret väldigt varmt. Den droppande dieseln ska då ha antänt.

– Diesel antänder snabbare än bensin när det hamnar på heta ytor, säger Adam Goll-Rasmussen.

Adam Goll-Rasmussen berättar att personen ombord ska ha klarat sig utan större skador.

– Initialt lät det lite oroväckande. Personen ombord fick lite lågor och rök på sig. Vi gav personen syrgas men det var inte allvarligare än att personen får åka in till vårdcentralen sen för en kontroll, säger han.

Även båten klarade sig utan större skador men fick bogseras in till Strömstad.

– Det är ett rör som behövs bytas. Men blir det bytt och det snyggas till lite så är båten "good to go" igen, säger Adam Goll-Rasmussen.