Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sjukhuspersonalen i Västra Götaland får fri parkering året ut. Bild: Jessica Segerberg

Sjukhuspersonalen får fri parkering hela 2020

Sjukhuspersonal får fortsatt gratis parkering på jobbet året ut, det beslutade regionstyrelsen under tisdagen. Det innebär att regionen går miste om intäkter om över 7,2 miljoner kronor.

I början av coronapandemin fick sjukhuspersonal i Västra Götalandsregionen gratis parkering, något som skulle gälla i en och en halv månad.

LÄS MER: Beslutet: Nu får sjukhuspersonalen parkera gratis

Syftet var att bland annat underlätta för vårdpersonal att ta sig till jobbet och undvika trängsel i kollektivtrafiken under rusningstid.

Nu meddelar regionstyrelsen att personalparkeringarna vid alla sjukhus i regionen förblir avgiftsfria året ut:

”För att fortsatt ge möjlighet att ta bilen till jobbet och underlätta resor till och från arbetsplatsen i samband med covid-19 beslutas om kostnadsfri parkering för vårdpersonal vid sjukhus i VGR under perioden 1 september 2020–31 december 2020”, skriver man i ett pressmeddelande.

Beslutet innebär att regionen går miste om intäkter om cirka 1,8 miljoner kronor per månad – över 7,2 miljoner kronor för årets resterande månader.

Västra Götalandsregionen skriver att kostnadsfri parkering kan innebära att personalen förmånsbeskattas samt att beslutet endast gäller på personalparkeringar vid sjukhus som förvaltas av Västfastigheter.