Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Skåpbil innehöll 1728 liter vodka – man åtalas

När en slumpmässig tullkontroll gjordes på en skåpbil i närheten av Svinesund, Strömstad visade sig att den innehöll 1728 liter vodka. Nu åtalas en 29-årig man – misstänkt för att ha befattat sig med smuggelgods.

Det var tidigare i somras då två Tulltjänstemän kom körandes mot sin arbetsplats tullstationen i Svinesund som de upptäckte en grå skåpbil stå parkerad vid en bussplats vid Blomstensmötet i Strömstads kommun. Tullpersonalen fick en känsla av att någonting var i görningen och åkte fram till skåpbilen för att att kontrollera den.

– När jag och kollegan kommer till platsen och ser fordonet parkerat med en ensam person beslutar vi att göra en kontroll, säger en av tullinspektörerna i förhör.

De tyckte att föraren i bilen verkade nervös och förvirrad när de kom fram till platsen.

– När jag närmade mig mannen i fordonet såg jag att han tände en cigarett och började leta efter någonting inne i fordonet, säger tullinspektören.

De öppnade sedan förardörren där mannen satt och sa åt honom att kliva ur bilen.

– Vi bad honom öppna bagageutrymmet men han svarade inte på tilltal. Jag fick känslan av att han skulle springa från platsen, säger tulltjänstemannen.

När de sedan öppnade bakdörrarna såg de två pallar staplade med trelitersboxar, innehållandes sammanlagt 1728 liter vodka som misstänks ha smugglats in i landet.

Mannen kunde gripas på plats och skåpbilen beslagtogs.

Nu åtalas 29-åringen för grov olovlig befattning med smuggelgods vid Uddevalla tingsrätt. Den åtalade förnekar brott.