Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vaccin från Astra Zeneca uppges ha orsakat kända biverkningar hos personalen. Bild: Johan Nilsson/TT
Vaccin från Astra Zeneca uppges ha orsakat kända biverkningar hos personalen. Bild: Johan Nilsson/TT

Skövde bromsar vaccinering – personal drabbades av biverkningar

Skövde kommun bromsar vaccinering av vård- och omsorgspersonal, eftersom många har drabbats av biverkningar. Det skriver Skaraborgs Allehanda.
– Biverkningarna är kända och vi tror inte att det kommer minska intresset för att vaccinera sig, säger Ann-Sofie Söderberg, avdelningschef till tidningen.

När Skövde kommun började vaccinera sin vård- och omsorgspersonal ökade frånvaron på grund av sjukdom.

Anledningen var att många i personalen drabbades av biverkningar efter att ha vaccinerats med Astra Zenecas vaccin. På grund av den ökade frånvaron tvingades kommunen till att sakta ner vaccineringen.

– Det var en jättetuff helg med hög frånvaro. Vi har varit tvungna ett beordra in personal. Nu glesar vi ut vaccineringarna och bokar om för att situationen inte ska upprepa sig, säger Ann-Sofie Söderberg, avdelningschef för personlig assistans, till Skaraborgs Allehanda.

LÄS MER: Kommunchefer går före i vaccinkön – håller förturslista hemlig

LÄS MER: De äldsta utan vaccin – anhöriga rasar mot kommunens hemliga förturslista

Huvudvärk och feber

Enligt tidningen drabbades många vaccinerade av biverkningar som huvudvärk, feber och muskelvärk.

– Biverkningarna är kända och vi tror inte att det kommer minska intresset för att vaccinera sig. Vi har inte sett något minskat intresse, säger Ann-Sofie Söderström till Skaraborgs Allehanda.

Nu kommer istället färre antal personer vaccineras vid varje tillfälle, med konsekvensen att vaccineringen av Skövdes vård- och omsorgspersonal kommer att ta längre tid.