Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Skogsbrand härjade på ö

Det härjade under onsdagen en okontrollerad brand på en ö i närheten av Viksängen. Vid klockan 13 meddelande Räddningstjänsten att branden var släckt, men att personal skulle finnas kvar under eftermiddagen.

Vid 09.40 kom det första larmet om att det brinner i vegetationen på en ö i kanalen i närheten av Viksängen. Flera inringare hade sett en rökpelare, och Räddningstjänsten har lokaliserade branden till en ö, i närheten av Vargöns kraftverk.

– Brandflyg är beställt som finns behjälpligt vid behov. Styrkor från Trollhättan och Vänersborg står på land och ska ta sig ut till branden med hjälp av båt, säger Benny Gustavsson, räddningschef i beredskap.

Vid klockan 11 var branden fortfarande inte släckt och enligt inre befäl på Räddningstjänsten skulle det ta ytterligare timmar innan branden är släckt. Enligt den information man fått fanns det inga personer i fara, och inte heller några fastigheter som riskerade att förstöras av branden.

– Man har skickat ut en liten båt med två personer som arbetar med att släcka branden. Det har också skickats efter en större båt med mer personal, säger man på Räddningstjänsten.

Det rör sig om ett område på 50 gånger 30 meter. Branden är okontrollerad, dels på grund av det varma vädret, och att det är väldigt torrt. Men eftersom det rör sig om en ö är branden till viss del avgränsad, och kommer ej kunna spridas vidare. Det enda sättet att nå branden är med båt.

Vid 13-tiden meddelade inre befäl att branden var släkt, men att personal från Räddningstjänsten finns kvar på platsen fram till 16.00 för att säkerställa att det inte tar eld igen.