Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Läsarbild från branden. Bild: Mattias Lindström
Läsarbild från branden. Bild: Mattias Lindström

Skogsbranden fortfarande aktiv i Färgelanda

Vid klockan tre på fredagseftermiddagen kom ett larm till SOS om en skogsbrand i höjd med Åntorp. Räddningstjänsten tror att det blir en långdragen insats.

Larmet inkom vid klockan tre på fredagseftermiddagen. Det gällde en skogsbrand i Färgelanda i höjd med Åntorp. Knappt två timmar efter det larmades det om två bränder till och räddningstjänst från både Färgelanda och Uddevalla fick ingripa.

– Vi har haft ungefär 8-9 skogsbränder i området under kvällen. Men vi har lyckats avsluta alla förutom den första utanför Färgelanda vid Åntorp, sa Peter Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten i Färgelanda då.

Flera styrkor arbetade under eftermiddagen och kvällen med skogsbranden i Åntorp och helikopter kallades dit för att hjälpa till med släckningsarbetet.

Under lördagen är branden fortfarande aktiv och enligt räddningstjänsten är det cirka 25 brandmän på platsen för att bekämpa elden.

– Ja det brinner fortfarande, men vi har det under kontroll nu. Men vi kommer få vara kvar under natten även idag med ungefär tio man. Vi behöver bevaka så det inte sprider sig, säger Tony Karlsson, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Men under söndagen är återigen räddningstjänsten på plats med cirka 20 personer som arbetar med att släcka elden.

– Det kommer förmodligen bli en långdragen insats. Det tar eld i stubbar och rötter, och så blåser det upp så det får spridning, säger Peter Gustafsson.

Däremot har de fått släckt alla andra eldar som var i området under helgen och allt fokus ligger nu på att få släckt branden i Färgelanda.

Hur stort område är det som brinner?

– Det är ungefär 250 x 400 meter och vi arbetar med hela styrkan, säger Peter Gustafsson.