Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Slog exflickvän blodig med kastrull

Kvinnan låg och sov när hon väcktes av en kraftig smäll i huvudet. Hennes exsambo hade slagit upp ett glipande sår med en kastrull. Nu döms han för grov kvinnofridskränkning.

Mannen och kvinnans förhållande hade varit stormigt redan från början. De hade träffats sommaren 2016 och flyttat ihop, bådas familjer hade tyckt illa om sitt barns partner. Båda missbrukade narkotika och kränkningar blev snart en del av förhållandet.

Paret flyttade senare till Stenungsund där misshandeln med kastrullen skedde i februari förra året. Kvinnan hade efter att ha blivit slagen blodig krupit till toaletten, och sen uppsökt sjukhus där man fick sy såret i huvudet.

Misshandeln var bara en del i ett led av en upprepad kränkning av kvinnan har Uddevalla tingsrätt nu kommit fram till. Mannen hade också kränkt kvinnan verbalt och via meddelanden som han skickat till henne. Bland annat skickade han bilder till henne där han poserade med vapen och skrev att hon skulle få se vad han skulle göra med henne.

Mannen har nu dömts för grov kvinnofridskränkning och förtal, till sex månaders fängelse och till att betala 40 000 kronor i skadestånd till exsambon.