Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Slog klasskamrat i huvudet med en sten

Två elever hamnade i en dispyt efter en lektion på ett gymnasieprogram i Bohuslän. Situationen ska ha urartat och nu åtalas en man i 20-årsåldern för att ha slagit sin klasskamrat i huvudet med en sten.

Händelsen utspelade sig i september förra året. Några elever ska ha varit stökiga och fört oväsen när klassens lärare höll en lektion. Då reagerade en elev och bad sina klasskamrater att vara tysta, vilket skapade irritation hos en av killarna.

Under den efterföljande rasten ska situationen ha tagits upp igen mellan klasskamraterna. Eleven som reagerade på lektionen ska ha frågat "varför lät du oss inte lyssna". Mannen i 20-årsåldern ska återigen ha blivit irriterad och börjat säga fula ord till klasskamraten.

Strax efteråt ska han även ha örfilat den klagande eleven, som då ska ha slagit tillbaka innan andra elever gick emellan och stoppade bråket.

– Jag trodde att det var klart. Jag hade ingen aning om att han hade gömt en sten bakom sig, har eleven som klagat på skolkamraten sagt i förhör.

Blev slagen med en sten

För strax efteråt ska den stökiga eleven klivit fram och slagit en sten i huvudet på honom. I förhör har ett vittne beskrivit att stenen var av storleken till att fylla en kupad hand, och eleven som blev slagen började blöda från huvudet.

Den skadade eleven fick sedan hjälp av lärare till att ta sig till en vårdcentral för att sy två stygn efter slaget. Eleven har dock inte velat polisanmäla händelsen, men det gjorde skolans rektor.

Den misstänka mannen åtalas nu för misshandel och han har erkänt sig skyldig till brott under polisförhör.