Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Natten mot onsdagen kommer att bli riktigt blåsig, det kan bli mellan 23 till 26 meter per sekund i byarna längs med västkusten. Bild: Adam Ihse/TT
Natten mot onsdagen kommer att bli riktigt blåsig, det kan bli mellan 23 till 26 meter per sekund i byarna längs med västkusten. Bild: Adam Ihse/TT

SMHI: Risk för stormbyar

Det kommer att börja blåsa ordentligt sent på tisdagskvällen, och sedan kommer vindarna att tillta under natten. Det finns risk för stormbyar i Bohuslän, enligt SMHI.
– Det förväntas bli 23 till 26 meter per sekund i byarna, säger Linus Karlsson, meteorolog på vädertjänsten SMHI.

SMHI har utfärdat risk för storm i byarna i Bohuslän, Västra Götaland och i Göteborg. Det börjar blåsa sent på tisdagskvällen, för att sen öka på under natten. Värst blir det längs kusten från Göteborg och norrut.

Linus Karlsson är meteorolog på vädertjänsten SMHI. Bild: SMHI
Linus Karlsson är meteorolog på vädertjänsten SMHI. Bild: SMHI

– Blåsigast blir det sedan under natten. Det förväntas bli 23 till 26 meter per sekund i byarna, säger Linus Karlsson, meteorolog på vädertjänsten SMHI.

Det kommer vara blåsigt även på onsdagsmorgonen och förmiddagen, med hårda vindbyar, men under kvällen blir det mer friska vindar. Förutom blåst blir det även en del regn som passerar under tisdagskvällen och natten mot onsdag.

På vissa platser I Bohuslän kan det komma upp till tio millimeters regn.

Hur säker är prognosen?

– Det är stor säkerhet på den, då det är drygt ett dygn kvar bara.

Linus Karlsson menar att SMHI, om prognosen står sig, kommer gå ut med en varning för antingen stormbyar eller mycket hårda vindbyar längs med kusten. Det gör man alltid 24 timmar innan.

Varmt för årstiden

De höga temperaturerna fortsätter så långt som SMHI kan blicka framåt. På onsdag morgon och förmiddag kan det bli så varmt som uppemot 9 till 10 grader varmt, vilket är varmare än normalt den här tiden på året.

– I slutet på veckan kan temperaturen sjunka lite, men det är bara tillfälligt, säger Linus Karlsson.

Det blir varmt i veckan men solen kommer inte lysa så mycket på oss, en glimt av den kan komma på torsdag igen. Däremellan kommer det vara mulet, regnigt och blåsigt.

Och fortfarande är det ingen riktig vinter i sikte.